تورتة الايس كريم
كاس ونصف دقيق ابيضنص كاس كاكاو بودره
كاسه وربع سكر ناعم
4 ملاعق كبيرة حليب بودرة
1 ملعقه بكينج بودر
4 بيضات
ثلثين كاسه زيت
ثلثين كاسه ماء1 علبه آيس كريم فانيليا ( مقاس 1 لتر)
2 بكيت بسكويت أوريو مكسرة
1 علبة كريمه بيتي كروكر بالشوكولاته
قليل من الحليب السائل
: طريقة عمل الكيكة
أولاً نخلط كل المقادير الجافه مع بعض
ثانياً نخلط كل السوائل مع بعض بخلاط البيض الكهربائي ثم نضيف المقادير الجافه إلى خليط السوائل مع أستمرار التحريكـ المستمر بخلاط البيض الكهربائي
ويحركـ لمدة دقيقتين ويوضع في صينيه مدهونه بالزيت وتخبز حتى تنضج
* حطيها في صينيتين مقاس وسط عشان المقادير لصينيتين ولو حتعملي الكيكه لوحدها يبقي في صينيه واحدة *
الطريقة
بعد ماتخرج الكيكه من الفرن وهي لسه دافيه أخلطي مقدار ملعقتين كبيرة من كريمه بيتي كروكر مع شويه حلين وحطيهم عالنار عشان يبقوا زي الصوص الخفيف
أغرسي في الكيكه بالشوكه في أماكن مختلقه وصبي عليها الصوص
وسيبيها تتشربه
بعدين أدهني الكيكه بكريمه بيتي كروكر
أخلطي الآيس كريم بالبسكوت ولا تخلي الآيس كريم يسيح منكـ يعني أخلطي بحركه بسيطه وسريعه
حطي طبقه الآيس كريم على الكيكه المدهونه
وفي النهايه رشي من صوص الشكولاته عليها بطريقه عشوائيه
وسيبيها في الفريزر حتى تجمد
وبالهناء والشفاء