شبكة حياه
مرحبا بك فى منتديات حياه بشكلها الجديد نتمنى ان تستفيد من دخولك المنتدى ولسهولة تصفح المنتدى والتمتع بخدماته بادر بتسجيل الدخول كعضو او مستخدم جديد
شبكة حياه
مرحبا بك فى منتديات حياه بشكلها الجديد نتمنى ان تستفيد من دخولك المنتدى ولسهولة تصفح المنتدى والتمتع بخدماته بادر بتسجيل الدخول كعضو او مستخدم جديد
شبكة حياه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


افلام - اغانى - برامج - اسلاميات - صور - دردشه وحورات - عالم الاسره والطفل - عالم المرءاه- حب ورومنسيات - فديوهات وصوتيان مش هتقدر تبطل داونلود....
 
الرئيسيةحافقظوا على مصرأحدث الصورالتسجيلدخول
منتدى الوظائف جديد منتديات حياه

 

 نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
LAMSA
رئيس مجلس الاداره
رئيس مجلس الاداره
LAMSA


انثى
عدد الرسائل : 5751
العمر : 35
الموقع : حياه
المزاج : الحمد لله تمام
رساله رساله : ِانا بحب حياه
الاوسمه : نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة Mod
do3a2 : نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة 15781612
عرفت المنتدى ازاى؟ : نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة Untitl72
لا اله الا الله : نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة 01_15710
المزاج : نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة 8110
احترامك لقوانين المنتدى : نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة 21010
نقاط : 9990
السٌّمعَة : 8
تاريخ التسجيل : 17/04/2008

نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة Empty
مُساهمةموضوع: نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة   نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة Emptyالسبت مارس 06, 2010 12:22 pm



نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة 42-18670033_0


أسباب هبوط الكيك في الفرن:
هبوط الكيك في الفرن وعدم ارتفاعه قد يكون له أكثر من سبب، ومنها..

- أن درجة حرارة الفرن اللي بتسوي فيها الكيكة مش نفس درجة الحرارة اللي ذكرت بالوصفة.

- أنك تفتحي باب الفرن على الكيك قبل ما يستوي.

- أن كمية الدقيق اللي بتستخدميها تكون غير معايرة بدقة ويفضل مُعايرة الدقيق باستخدام الكوب المدرج، وكمان خلي بالك إنك ما تضغطيش على معيار الدقيق بإيدك أثناء معايرته لأن بكده إنتي ممكن تستخدمي كمية دقيق أكتر من المكتوبة في الوصفة.


نصائح لتجنب المشكلة:
ودي بعض النصائح اللي بيقدمها الشيف "أسامة السيد" لتجنب المشكلة دي..

1- يُفضل فصل البياض عن الصفار، وخفق البياض لوحده لغاية ما يبقى زي الكريمة وحجمه يزيد، وبعد كده تضيفيه على المكونات التانية.

2- اضربي البيض مع السكر لمدة خمس دقائق على الأقل.

3- لما تجهزي العجينة وتيجي تصبيها في الصينية يفضل إنك تصبيها بشكل متواصل.

4- اتركي الخليط جانباً لمدة عشر ثوان؛ فإذا لم يُحافظ على شكله، اضربيه مرة تانية.

5- انخلي المحتويات الجافة زي الدقيق والبيكينج باودر، ولما تيجي تضيفيها لخليط البيض تُضاف تدريجياً وليس دفعة واحدة.

6- تُدمج المحتويات الجافة جيداً بالتقليب المستمر مع رفع الخليط وإنزاله مرات متكررة.

7- يُراعى تسخين الفرن لدرجة الحرارة المذكورة في الوصفة قبل وضع الكيك في الفرن.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
lorna
رئيس مجلس الاداره
رئيس مجلس الاداره
lorna


انثى
عدد الرسائل : 4976
العمر : 42
الموقع : حياه
العمل/الترفيه : موظفه
المزاج : مشغووووله
رساله رساله : ِانا بحب حياه
الاوسمه : نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة Tamauz
do3a2 : نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة 15781612
عرفت المنتدى ازاى؟ : نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة Untitl72
لا اله الا الله : نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة 01_15710
المزاج : نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة Sick10
احترامك لقوانين المنتدى : نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة 31010
نقاط : 6410
السٌّمعَة : 21
تاريخ التسجيل : 30/05/2009

نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة   نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة Emptyالسبت مارس 06, 2010 12:57 pm

نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة 582876
نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة 0311
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح للحصول علي كيكة هشة ولذيذة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكة حياه  :: منتدى المرأه والاسره :: قسم المأكولات والطهى-
انتقل الى: